web analytics

Les Coves

Les Coves de Benifallet tornen a obrir portes demà dissabte 11 de gener després d’un merescut descans.

📌Es podran visitar tots els CAPS DE SETMANA. De 10 a 13.30 (13.15 darrera entrada) i de 16 a 18.30 hores (17.45 h darrera entrada).

A partir de Setmana Santa obriran tots els dies.

Les Coves Meravelles

La Cova Meravelles

Té un recorregut total de 510 metres, amb uns 9,82 metres de desnivell. Destaca per la seva quantitat i qualitat de concrecions, especialment les excèntriques. El lent degoteig de les aigües d’infiltració, carregades de carbonats en dissolució, va donant lloc a fascinants formacions, a voltes estrambòtiques, on la imaginació del visitant descobreix éssers fantàstics.

La cova Meravelles es va descobrir el 1968. Turísticament se’n visiten 200 metres, la part turística d’aquesta cova consta de tres sales:

a) La sala dels Llapis

b) La sala de l’amfiteatre

c) La sala de la música

La sala dels llapis, consta d’un munt d’estalactites primetes al sostre, i a la part de terra té una cortina d’estalagmites que rodegen una estalagmita totalment cilíndrica en forma d’espelma.

Dintre de la sala de l’amfiteatre, trobem els gours o llacs que gràcies a l’aigua i al mineral que arrosseguen fan unes formes circulars que pareixen les grades d’un amfiteatre. Una altra formació que trobem és el bròquil, que és degut als esquitxos de l’aigua i a la cristal·lització del mineral i la fistulosa anomenada vulgarment macarró, ja que de dintre està buida.

Dintre de la sala també trobem una de les formacions més estranyes que hi ha dins d’una cova, una formació que sembla desobeir la llei de la gravetat. Aquesta formació se l’anomena excèntrica. Les banderes, per la seva banda, són unes formacions penjades del sostre, igual que les estalactites però en lloc de ser rodones són planes, ja que les gotes de l’aigua van deixant el mineral al qual és el pendent de la muntanya, i la futura columna, que li falten uns cinc centímetres perquè s’ajunti.

I per finalitzar el recorregut, entrem a la sala de la música. Aquesta és la sala més petita però és en l’única que trobem un resum de totes les formacions que hi ha en tot el recorregut; estalactites, estalagmites, anemolita, columnes, banderes, macarrons i excèntriques.

Aquesta sala se l’anomena d’aquesta manera perquè hi ha unes estalactites que semblen uns tubs d’un òrgan i en tocar-les amb la punta dels dits emeten diferents sons. Això és degut al fet que al darrer hi ha una paret que ajuda a fer de caixa de ressonància i que el soroll surti cap a fora. Els diferents sons són conseqüència de diferents llargades i diferents gruixuts.

La Cova del Dos

Aquesta cavitat rep el nom de Cova del Dos perquè té dues boques d’entrada. Aquesta cavitat té importància a escala històrica, ja que sempre ha estat habitada. Dintre de la cova hi podem veure la reproducció d’un vas campaniforme i d’una àmfora. Conformen amb diferents puntes de llança i sílex i tres enterraments les restes arqueològiques del Neolític trobades a les Coves de Benifallet Tot el que es va trobar està actualment al museu arqueològic de Barcelona i al Museu de les Terres de l’Ebre. Es tenen referències també que durant la Guerra Civil Espanyola la població es va refugiar a la Cova del Dos.

La cavitat té 235 metres dels quals se’n veuen 25.

Entrada + visita guiada

IMPORTANT: Majors de 65 anys, estudiants i Club Super 3 cal ensenyar el carnet acreditatiu.

HORARIS 2018

Novembre a Setmana Santa

Obertes en cap de setmana i festius i ponts. De 10 a 13.30 (13.15 darrera entrada) i de 16 a 18.30 h (17.45 darrera entrada).

A partir de Setmana Santa

De 10 a 13.30 (13.15 darrera entrada) i de 16 a 19.30 h (19h darrera entrada). Divendres, dissabte, diumenge i dilluns de Pasqua no tanquen a migdia.

Dies que els Coves estan tancades

Del dia 11 de desembre al 12 de gener estan tancades per actuacions de millora i de descans de les cavitats.

COVES COMPRA ONLINE

Contacta amb nosaltres

977 46 20 05
info@benifallet.cat

X