Llagut Benifallet

TANCAT FINS L'1 D'ABRIL 2023

HORARI
 

  • Setmana Santa, juny, juliol, agost i setembre: sortides tots els dies.
  • Els mesos de setembre i octubre: sortides en cap de setmana i festius.

Per fer la sortida és necessari un mínim de 5 persones amb entrada de pagament.

IMPORTANT CONCERTAR CITA PRÈVIA PER RAONS D'AFORAMENT

Les entrades es poden adquirir al Punt d'Atenció Turística (Av. Lluís Companys, 3).

Recomanem reservar l'entrada trucant al Punt d'Atenció Turística  977 462 334 o a les Coves Meravelles 977 267 800.
També podeu enviar un correu a covesmeravelles@benifallet.cat
  • No es permet viatjar amb animals de companyia per motius de seguretat

Es recomana el pagament amb targeta. 

CONSULTA AQUÍ ELS PREUS 
Gratis amb el Club Super 3

El Llagut Benifallet

El Llagut Benifallet intenta ser una rèplica dels antincs llaguts que tants anys van trafegar per l'Ebre. Transportaven mercaderies a través del riu Ebre. Podien transportar fins a 30 tones riu avall i 16 riu amunt. És una embarcació de vela llatina de regular grandària, destinada generalment al cabotatge (navegació comercial que es fa al llarg de la costa) L'actual Llagut Benifallet té una capacitat de 47 passatgers i té un recorregut regular aigües amunt cap a l'encreuament de les comarques del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, d'una hora, tot i que oferta també viatges fins a l'embarcador del Castellot de la Roca Roja i fins a Miravet (consultar els requisits).

Les seves dimensions són de 15m d'eslora i 3,5m de màniga. Ha estat dissenyat per enginyers navals de l'empresa Proname i construït en un taller de Móra la Nova. Per a la seva construcció es va comptar amb ajuts de la Unió Europea. 

El Benifallet és de color blanc i verd, colors de la bandera del muncipi. Les rutes són guiades i amb explicacions del patrimoni, fauna i natura de l'ebre. El recorregut dura una hora aproximadament on coneixem la Roca forada, la serra i el convent de Cardó, l'illa de Cataula, l'illa del Nap, la finca de Xesa, el Carmull, la Roca Folletera i la Roca dels Penjats. 

L'Ebre és el riu més cabalós de la península Ibèrica. La seva conca té una extensió de 85.997 km, és la més gran i ocupa el 17,34% del territori de la península. Neix a les serralades de Cantàbria, a Fontibre (Reinosa). Podem distingir tres trams: Ebre cantàbric (curs alt), Ebre aragonès (curs mitja) i Ebre català (curs baix). La longitud del riu és de 908 km i el seu cabal mitjà a Tortosa és de 600 m3/s i desemboca a Deltebre. 

A les Terres de l'Ebre hi ha dos congostos magnífics: el pas de l'Ase (Vinebre) i el Barrufemes que separa la Ribera d'Ebre del Baix Ebre. El riu queda comprimit durant uns 15 km per la serralada de Cardó i el contrafort dels Ports de Tortosa - Beseit. Hi ha nombrosos barrancs que desemboquen al riu: 

  • El barranc del Racó del Mas, que recull les aigües de Cardó. 
  • El barranc de la Vall, l'últim tram del riu Canaletes. 

Pas de Barca

Als dos costats del riu podem observar l'antic embarcador de la barcassa de Benifallet. El pas de barca constava d'una plataforma flotant subjectada a un cable que unia les dos ribes. Amb el corrent del riu la plataforma es movia i feia passar els carros i més tard els cotxes d'una banda a una altra. Els darrers llaguts que van conformar el pas de barca de Benifallet van ser "El Caire", el "Sant Joan" i el "Cardenal". La gent utilitzava la barca per creuar el riu i anar a les finques de l'altra banda, a l'estació de tren, a pobles veïns... La construcció del Pont del Llaguter va començar el 10 de maig del 1987 i la seva inauguració va ser el 23 de febrer de 1991 que va posar fi al pas de barca de Benifallet. Aquest pont de 231 m de longitud consta de tres ulls i està dissenyat amb forma corba.