Benifallet enceta la temporada turística d'estiu amb la proposta "Cor de l'Ebre, riu i cultura" el 25 i 26 de juny

13/06/2022

Benifallet enceta la temporada turística d'estiu amb la proposta "Cor de l'Ebre, riu i cultura" el 25 i 26 de juny

Es realitzaran quatre visites úniques al poblat ibèric del Castellot de la Roca Roja amb uns guies d'excepció: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

                                                       

"Cor de l'Ebre, riu i cultura" és la proposta amb què l'Ajuntament de Benifallet arrencarà la temporada turística d'aquest estiu, una iniciativa a la qual voldria incorporar tots els municipis de la comarca per marcar conjuntament el calendari turístic anual des del convenciment que tots els pobles sumen i es complementen en una oferta única al sud de Catalunya. Per aquest motiu, l'oferta cultural que es proposa anirà acompanyada d'informació des del Punt d'Atenció Turística sobre tot allò que el visitant pot fer quan arriba a la comarca del Baix Ebre i des del Baix Ebre al conjunt de les Terres de l'Ebre. 

"Cor de l'Ebre, riu i Cultura" en aquesta edició vol sobretot potenciar i posar en valor els actius patrimonials del poble amb un seguit d'actuacions que volen ser un festa i alhora un reconeixement. A més, la propostqa coincideix amb la inauguració del nou espai lúdic, firal i esportiu del municipi, el Centre Polivalent de Benifallet amb l'actuació d'Albino Tena divendres 24 a la nit. 

Aixi, dissabte i diumenge al matí es realitzaran quatre visites úniques al poblat ibèric del Castellot de la Roca Roja, ja que estaran guiades per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Una visita guiada al poblat al qual s'hi arribarà amb el Llagut Benifallet. 

El mateix matí, el grup Clavellina d'Aire, amb Cati Plana i Jordi Maria Macaya, deleitaran amb la seva música als visitants de les Coves Meravelles. Amb aquest concert es celebrarà   I diumenge a la tarda, el grup Terra oferirà un concert durant els viates amb el Llagut Benifallet, on hi haurà, a més, degustació de vins de la cooperativa de Batea

Aquestests espectacles es combinaran amb diferents actuacions al Centre Polivalent Benifallet com el taller infantil de Patchwork, organitzat pel grup de Patchwork local i el vermunòleg amb el Mag Ignasi, dissabte al matí. Dissabte, al migdia, hi haurà dinar popular. També hi haurà màgia per a tots els públics amb el Mag Ignasi i a les 19 hores, Trobada de Jotes amenitzada per Suc d'Anguila i Guardet lo Cantador, organitzada pel Grup de Jota de Benifallet.

Els actes es clouran diumenge a les 19 hores amb havaneres al passeig del riu a càrrec del grup Terra.

La proposta "Cor de l'Ebre, riu i Cultura" tindrà continuïtat als mesos de juliol i agost. Entre altres, s'inaugurarà el nou mural realitzat per l'artista de reverse grafitti Paul Curtis sobre la barca de Benifallet, una obra que pretèn reivindicar i recuperar la memòria del que va ser l'antic pas de Benifallet i amb ell el de la resta de les Terres de l'Ebre. L'actuació, que cotempla també l'arranjament de l'espai i de l'embarcador del marge dret, té el suport de l'IDECE.