FIREBRE, riu, jota i gastronomia els dies 18 i 19 de juny a Benifallet

14/05/2016 Actualitat

FIREBRE, riu, jota i gastronomia els dies 18 i 19 de juny a Benifallet

Benifallet celebrarà aquest cap de setmana vinent, els dies 18 i 19 de juny, FIREBRE 2016, la Fira del Riu, la Jota i la Gastronomia. Aquesta onzena edició vol esdevenir una festa del riu,amb dos elements claus també com són la jota i la gastronomia. Entre els principals actes, doncs, en destaquen el I Concurs de Jota Cantada que es realitzarà dissabte dia 18 de juny a les 22 hores al recinte firal, al passeig del Riu, en col·laboració amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que també han programat dos tallers de jota al llarg d'aquesta setmana, el 14 i 17 de juny a les 19.30 hores al Centre d'Intepretació de Benifallet. 

La jota vol esdevenir un dels altres elements clau de la fira que té en l'Ebre el seu màxim exponent. Per aquest motiu, diumenge al matí hi haurà activitats gratuïtes al riu, com el tren càiac i el paddle surf, entre altres, amb la col·laboració de l'empresa Beniemocions.

I sobretot FIREBRE és també l'oportunitat de tastar la millor gastronomia, que  identifica Benifallet per una àmplia i variada oferta. Així, durant tot el cap de setmana els visitants tenen l'oportunitat de gaudir de les millors tapes elaborades pels restaurants l'Antiga Estació, Pepo i Xiringuito, i dels millors productes amb la participació del Forn de Pa i Pastisseria Ca la Campana i Fruites i Mel Vallespí. I també podran fer un beure al costat del riu gràcies a la participació del Bar Casal, Cal Panxo i Disco Bar KTF, i també els millors vins, amb la participació del celler del Pinell de Brai, Ca la Simona. Els tiquets degustació, 14 euros 8 tiquets, es podran adquirir a l'estand de l'Ajuntament.

Tot això amenitzat amb música i festa de la Xaranga Suc d'Anguila i Guardet lo Cantador; el tribut a Il Divo, i el vermut i música electrònica amb DJ Axel. A la fira, hi trobareu també un bon grapat d'expositors d'artesans, d'activitats per als més petits i molta més jota amb la trobada de grups que es farà diumenge a la tarda. 

Cal destacar que amb motiu de Firebre, dissabte al matí, a partir de les 10 hores al Centre d'Intepretació, es celebraran els 25 anys de la inaugració del Pont del Llaguter, que vol ser també un homenatge al desaparegut pas de barca i als oficis de barquer i llaguter, referents al poble. Precisament els enginyers del pont i de la C-12 Manuel Reventós i Ramon Espinet, seran els encarregats de presidir aquest acte i d'inaugurar l'onzena edició de Firebre. 

Coincidint amb aquest acte s'inaugurarà l'exposició "Creuar l'Ebre. Dels passos de barca als pont penjants del Delta", del Museu de les Terres de l'Ebre, que es podrà visitar al Centre d'Interpretació situat al Passeig dels Tarongers fins el 31 de juliol, i que també incorporarà un panell informatiu sobre el pas de Barca de Benifallet i el Pont del Llaguter. També s'exposaran fotos antigues de la barca de pas i els dibuixos del pont del Llaguter dels xiquets i xiquetes de l'Escola de Benifallet. 

La Fira vol ser l'aparador del riu Ebre i convertir Benifallet en l'element vertebrador, terra de cruïlla entre l'Aragó, València i Catalunya amb el riu com element referencial però també amb la jota. Tot amanit amb la millor gastronomia i productes de les Terres de l'Ebre. I, a més, durant aquests dies si es visiten les Coves Meravelles o es viatja amb el Llagut Benifallet, es rebrà un obsequi d'un tiquet degustació per cada entrada de pagament a aquests dos actius turístics. 

La fira també premiarà la millor foto que d'aquest cap de setmana de Riu, Jota i Gastronomia etiquetada amb #Firebre2016 #visit_Benifallet i que es pengi a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram).

 

 

 

Menu

Menú principal

Llengües