L'alcaldessa, Mercè Pedret i Ramos, inaugura el Centre Polivalent de Benifallet reivindicant el treball i l'esforç de la gent del poble

27/06/2022 Actualitat

L'alcaldessa, Mercè Pedret i Ramos, inaugura el Centre Polivalent de Benifallet reivindicant el treball i l'esforç de la gent del poble

L'alcaldessa,  Mercè Pedret, juntament amb el poble de Benifallet van inaugurar divendres passat, dia 24 de juny el nou Centre Polivalent de Benifallet en un acte molt emotiu i participatiu.  Va ser un dia històric per al municipi, ja que es posava en marxa un equipament del tot necessari i que feia falta per acollir activitats culturals, lúdiques i esportives amb suficient capacitat i, per l'altra, es mantenia al municipi el que havia estat l'antiga cooperativa de la SAT, clau en la vida rural del poble on generacions de benifalletenques i benifalletenques hi van invertir molt esforç i treball. L'alcaldessa de Benifallet ho va destacar en el seu discurs inaugural: "aquesta és l'obra de tot el poble, que hem pogut tirar endavant tot i la situació econòmica que patíem, amb esforç, contenció i reduint el deute i que no representa cap greuge a les arques municipals". L'obra, amb un cost d'uns 945.000 euros compta amb el finançament del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat i del Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. 

L'immoble té un total edificat de 1.769,68 m2 quadrats, dels quals 1.280,99 m2 corresponen a la primera planta, amb façana a l'avinguda Lluís Companys, al centre mateix del municipi, on s'hi troba l'espai polivalent destinat a usos culturals, lúdics i esportius i una sala d'actes;  454,32 m2 a la planta baixa, amb façana al passeig de l'Ebre, destinats a gimnàs i vestidors, i 34,37 m2 corresponen a les antigues oficines que ara s'incorpora a l'Oficina de Turisme, annexat a l'antic magatem, que l'Ajuntament ja habia habilitat fa un parell d'anys. 

Amb un projecte realitzar per M6 Arquitectura, l'ojectiu ha estat disposar de dos espais que es relacionen però que poden arribar a configurar-se com a dos espais d'ús diferenciat. La planta de l’avinguda Lluís Companys, de major superfície i volum, es configura com l’accés principal a l’equipament. S’incorpora el moll de càrrega a l’accés mitjançant la creació d’una rampa-escala, que configura i ordena l’espai públic i elimina les barreres arquitectòniques, tant al nou equipament com l'Oficina de Turisme, que era en el seu moment l'agrobotiga.

La imatge que projecta l’edifici en l’actualitat i la que encara es percep es la d’un magatzem per al comerç de fruita. Perquè s'ha volgut mantenir el reconeixement històric a la pagesia del municipi. En aquest sentit, Pedret va destacar que va ser clau tant la voluntat de l'equip de govern per adquirir l'immoble i que es quedés per al poble com la del grup de socis que sempre hi van apostar. La clau de tot plegat, la signatura el 30 de maig de 2018 per part de l'alcaldessa i l'aleshores Junta Directiva de la SAT Benifallet Fruits per l'acord de compra del magatzem. Totes dues parts ja van titllar aleshores la signatura d'històrica per al municipi. .

L'actuació musical d'Albino Tena i Manuel Miró i el pica-pica de celebració van posar l'aire festiu. Un acte, celebrat en el dia de Sant Joan, que la gent del poble va viure amb intensitat perquè començava a caminar un nou espai que tindrà moltes funcions, la més important és que s'eregirà en nou espai de convivència. L'alcaldessa de Benifallet ha volgut agrair també l'assistència a la inauguració de l'alcaldessa de Rasquera, Àngels Llombart, i de l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja i diputat provincial, Joan Castor Gonell. 

Fotos: Francesc Nadal