Nota resum de les actuacions municipals davant l'estat d'emergència del Covid-19

27/03/2020

Nota resum de les actuacions municipals davant l'estat d'emergència del Covid-19

 

L'Ajuntament de Benifallet resumeix en aquest informe les accions impulsades al municipi i els canals de comunicació emprats i que continuen sent operatius per tal de mantenir la ciutadania informada per fer front a l'emergència derivada de la crisi sanitària pel Covid-19. Aquestes tenen com a principal consigna i recomanació quedar-se a casa #joemquedoacasa #quedatacacasa, que és la mesura vertebral de les accions per aturar la pandèmia des que es va decretar l'estat d'alarma.

Els canals habituals de comunicació són els bans tant per megafonia com a través de l'aplicació E-Bando, la pàgina de Facebook Benifallet, i els comptes de l'Ajuntament de Benifallet a Twitter i Instagram. També hi ha habilitat un espai específic al web amb l'actualitat a l'entorn del Covid-19 i les mesures per fer-li front.

Pel que fa a les actuacions realitzades, ja el dia 12 de març, l'Ajuntament va ordenar el tancament de les Coves Meravelles al públic i dels espais i edificis municipals, com la biblioteca, la deixalleria o el parc infantil, i el cessament de totes les activitats i esdeveniments previstos. Es va ajornar la recollida d'escombraries porta a porta.

Amb la declaració de l'estat d'alarma, va establir mitjançant decret d'alcaldia les mesures excepcionals al municipi de Benifallet que coordina l'alcaldia.

L'administració municipal va suspendre tota la seva activitat ordinària i va tancar les portes a l'atenció al públic presencial. L'horari de les oficines municipals és actualment de 9 a 14 hores, amb dues treballadores al capdavant prestant el serveis d'atenció telemàtica i garantint la transmissió de la informació a la població. Continuen operatius els treballadors de la brigada municipal per garantir també la realització de serveis essencials, entre altres la recollida de la neteja, el seguiment de l'estat de salubritat de l'aigua potable i el nou servei periòdic de desinfecció de carrers que l'ajuntament ha impulsat de forma preventiva, entre altres mesures urgents o necessàries. En aquest sentit, la brigada ha realitzat tasques de desinfecció dels carrers a banda de les realitzades puntualment per la Diputació. La resta del personal de l'Ajuntament realitza tasques de teletreball.

Paral·lelament a aquestes mesures, l'Ajuntament de Benifallet també ha adoptat un seguit de mesures de caràcter econòmic que podeu llegir en aquest decret d'alcaldia per donar suport a la ciutadania en general i també al comerç, en particular, que s'ha vist obligat a tancar o reduir l'horari a causa de la crisi. S'ha mantingut també el repartiment de menjar des del Banc d'Aliments del Servei d'Atenció Primària de Serveis Socials.

Gràcies al suport de la ciutadania s'han impulsat diferents iniciatives al municipi entre les quals destaca UNA BORSA DE VOLUNTARIAT impulsat per l'Associació de Joves i coordinat des de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament, seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya per a grups d'acció ciutadana. S'ha fet una crida a través del link

https://connectat.voluntariat.gencat.cat/propostes/detall/340 i la col·laboració particular d'una veïna del nostre municipi amb la confecció de mascaretes textils d'us no sanitari a les quals l'Ajuntament s'ha ofert a donar sortida per evitar la massificació d'enviaments, també seguint les recomanacions oficials. Podeu formar part d'aquest grup de voluntariat omplint el formulari d'aquest enllaç: https://forms.gle/G2RYkrHJTG2aimZz7.

A aquestes accions se n'afegeixen d'altres de caràcter cultural, com la posada en marxa per part de l'Ajuntament d'un concurs de fotografia i de dibuix #Benifalletdesdedins i d'iniciativa ciutadana com la confecció de cartells diaris i actuacions de caràcter lúdic com concerts des de casa, música en viu amb la trompeta, la gralla i els tambors o vermut des dels balcons i terrasses, entre altres, per mantenir viu el poble amb la JOTA com a estendard aquests dies.

 

Benifallet, 25 de març de 2020

Menu

Menú principal

Llengües