Senderisme: GR-99 i GR-7

GR-99

BENIFALLET

Aquest GR, anomenat també Camí Natural de l’Ebre, consta de 42 etapes i recorre més de 1.200 km. Comença a Fontibre, on neix el riu Ebre, i acaba a Riumar, a la desembocadura del riu. Passa per Cantàbria, Castella i Lleó, País Basc, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya.

Benifallet es troba al mig de les etapes 39 i 40. L’etapa 39 comença a Móra d’Ebre i acaba a Benifallet i l’etapa 40 comença a Benifallet i acaba a Tortosa.

 

GR-7

Aquest GR creua tota la Península Ibèrica i forma part del Sender Europeu E 4, que creua Europa des de les illes de Xipre fins arribar al Marroc. Passa per França, Andorra i arriba a Andalusia; a Tarifa creua a Ceuta per l’estret de Gibraltar. Va ser el primer sender de gran recorregut que es va senyalitzar a Espanya, el 1974.

A Catalunya hi ha un total de 24 etapes, comença a La Farga de Moles i acaba a Fredes. Benifallet es troba entre dues etapes, la 21 i la 22. La 21 comença a Rasquera i acaba al Pontdel Llaguter (Benifallet) i la 22 comença al Pont i acaba a Paüls. El conjunt de les dues etapes fan un total d’uns 27 km.

Riu Ebre. Platja de Xesa